Gradsko društvo Crvenog križa Vodice

Obala Ive Juričev Cote, 22211 Vodice
tel. 022 310 325, mob. 099 505 9362

Zdravstveni program

Ovaj program ustanovljen je prvenstveno da bi se podigla kvaliteta života po pitanju zdravstvene prosvijećenosti pučanstva u sredini u kojoj živimo.

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/10) jedan od ciljeva u radu je doprinos unapređenju i zaštiti zdravlja, prevenciji bolesti i podizanju zdravstvene i ekološke kulture građana.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji promicanje zdravlja definira se kao proces osposobljavanja ljudi za kontrolu i unapređenje vlastitog zdravlja (Povelja o promicanju zdravlja, Ottawa, 1986.). Ovim programom nastoji se prenijeti znanje o značaju zdravlja i utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti. Cilj nam je potaknuti građane k usvajanju  zdravog načina života te im ukazati na važnosti očuvanja tjelesnog i duševnog zdravlja.

Program se odvija kroz slijedeće aktivnosti:

  •  zdravstveni odgoj mladih

kroz niz predavanja nastojimo djeci približiti važnost higijene i zdrave prehrane, upoznati djecu s osnovama prve pomoći

  • javnozdravstvene akcije

mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka, obilježavanje tjedna borbe protiv tuberkuloze, provođenje edukativnih radionica u mjesecu borbe protiv alkoholizma, nikotizma i ovisnosti o drogama – od 15. studenog do 15. prosinca