Gradsko društvo Crvenog križa Vodice

Obala Ive Juričev Cote, 22211 Vodice
tel. 022 310 325, mob. 099 505 9362

Uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Aktivni zajedno”

Uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Aktivni zajedno”

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je Gradskom društvu Crvenog križa Vodice i partnerima Gradskom društvu Crvenog križa Knin te Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru bespovratna sredstva zajedno u iznosu od 1.285.155,90 kuna za projekt „Aktivni zajedno“.

Tom prigodom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodice sudjelovala je na svečanom potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika.
U naredne dvije godine u Vodicama, Kninu i Biogradu na moru organizirat će se niz besplatnih radionica poput tečajeva kuhanja, tečajeva plesa, nordiskog hodanja, edukacija iz prve pomoći, medicinske gimnastike, kreativnih radionica slikanja, pisanja koje omogućuju aktivno sudjelovanje i socijalnu uključenost umirovljenika.