Gradsko društvo Crvenog križa Vodice

Obala Ive Juričev Cote, 22211 Vodice
tel. 022 310 325, mob. 099 505 9362

Seminar “Slučajni spasilac” edukacija za pedagoške djelatnike

U sklopu projekta “Sigurnost na vodi” Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice  održan  je seminar “Slučajni spasilac” za odgojiteljice i djelatnike vrtića Tamaris.

Projekt „Sigurnost na vodi“ provodi se s ciljem osvješćivanja javnosti o opasnostima i rizicima povezanim s vodom i kodovima sigurnosti na vodi.

Jedna od aktivnosti projekta je i podizanje razine sigurnosti djece i mladih pri izvannastavnim aktivnostima edukacijom pedagoških djelatnika kroz seminar “Slučajni spasilac”.

Seminar  „Slučajni spasilac“ se sastoji od dvije cjeline, spašavanje na vodi i pružanje prve pomoći. Cilj seminara je podučiti odgojno-obrazovne djelatnike o načinima uočavanja opasnosti, rizicima povezanim s vodom, kodeksom sigurnosti na vodi te postupcima pružanja prve pomoći.

Seminar je vodila  Tanja Marinković, stručna suradnica Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa te dr.Vanja Letica, predavačica prve pomoći.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo utapanje je četvrti uzrok smrti od nenamjernih ozljeda nakon padova prometnih nesreća i trovanja. Utapanje je među deset vodećih uzroka smrti u djece i mladih. Edukacija građana ključna je sastavnica Hrvatskog Crvenog križa u strategiji sprječavanja utapanja.

Kako nam je sigurnost naše djece na prvom mjestu seminar “Slučajni spasilac”  održat će se i za odgojno-obrazovne djelatnike Osnovne škole Vodice kao i Osnovne škole Čista  Velika. Zahvaljujemo se dječjem vrtiću „Tamaris“ i Osnovnim školama  Vodice i  Čista  Velika što su prepoznale važnost ovakve edukacije, kao i djelatnicima koji su svoje slobodno vrijeme posvetili edukaciji , a sve zbog sigurnosti naše djece.