Gradsko društvo Crvenog križa Vodice

Obala Ive Juričev Cote, 22211 Vodice
tel. 022 310 325, mob. 099 505 9362

Edukacija iz prve pomoći za članove Inkluzije Vodice

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći u široj javnosti

Stoga je danas je u Vodicama obilježen Svijetski dan prve pomoći. Prva pomoć podrazumijeva spremnost za spašavanje života uz puno poštovanje različitosti i bez diskriminacije.

Na Svjetski dan prve pomoći, želimo skrenuti pozornost na marginalizirane osobe kojima je sada ili u nekom trenutku bila uskraćena prva pomoć ili onemogućen pristup edukaciji iz postupaka prve pomoći.
Vodeći se mišlju da edukacije iz prve pomoći moraju biti dostupne svima te da svatko ima potencijala naučiti prvu pomoć i spasiti život, bez obzira na osobnu ili socijalnu situaciju Gradskog društvo Crvenog križa Vodice održalo je edukaciju iz prve pomoći za članove inkluzije. Bila je ovo prilika za članove inkluzije da steknu nova znanja i vještine koje će im biti od koristi u životu, a kako je ponavljanje majka znanja doovoren je i nastavak suradnje kroz edukacije iz prve pomoći.