Gradsko društvo Crvenog križa Vodice

Obala Ive Juričev Cote, 22211 Vodice
tel. 022 310 325, mob. 099 505 9362

25. listopada Dan dobrovoljnih davatelja krvi

Povodom 25. listopada Dana dobrovoljnih davatelja krvi, zadovoljstvo nam je čestitati svim darivateljima krvi njihov dan.

  1. listopada obilježavanjem Dana darivatelja krvi  želimo zahvaliti svim darivateljima krvi na velikoj humanosti koju čine za naše društvom kroz darivanje samih sebe činom davanja krvi. Darivanje krvi je plemenit čin kojim se spašavaju ljudski životi.

Hrvatski Crveni križ okuplja najveći broj darivatelja krvi u Hrvatskoj i osigurava godišnje 80 posto potrebnih doza krvi za područje RH, Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradni s Klubovima darivatelja krvi Vodice i Čista Velika u prethodnih deset mjeseci je prikupilo 455 doza tekućine koja život znači.   Na sam dan darivatelja krvi 25. listopada  u 11 sati u županiji je organiziran svečani prijam   na kojem će se   jubilarnim darivateljima  dodijeliti  priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

Ovo je prilika da se na prikladan način zahvalimo svim našim darivateljima tekućine koja život znači, dok će naši darivatelji imati priliku razmijeniti iskustva s darivateljima krvi iz cijele Šibensko-kninske županije na svečanom ručku u Gradskoj vijećnici nakon prijema kod župana.

Darivatelji krvi nacionalno su bogatstvo svake zemlje. Ovim putem zahvaljujemo im na izraženoj humanosti i želimo svim darivateljima krvi, dobro zdravlje i sreću uz osobni uspjeh i zadovoljstvo u životu.

 

 

Marijana Biluš

Ravnateljica GDCK Vodice